mahakala_ekho.jpg
Végre volt időm magamnak rajzolni, juhhéé. Buda óta eltelt pár hónapban iszonyatos pörgést műveltem egyéb munkával, amit jelenleg még nem árulhatok el; de annyit igen, hogy egy filmhez készülő CGI-ken dolgoztam és dolgozok is jelenleg. Na de a lényeg: köszönhetően annak, hogy megműtötték hódfejemet (és még fogják is :( ) annyira szét volt esve az agyam, hogy muszáj volt rajzolnom valamit saját magam szórakoztatására.

_ekho_budavar_visszavetele.jpg
Eddigi leghosszabb és egyben talán a legnehezebb munkám, több hetes modellezés, majd animáció eredményeként végre kijelenthetem, hogy KÉSZ!

Rövid történet a kép készítéséről: vízparton pihenés közben az egyik újságban volt egy képrejtvény (egyszerű "találd meg az öt különbséget!" típusú). Drága feleségem akkor kérdezte meg, hogy meg tudom-e csinálni a festményt 3D-ben. Én persze rögtön mondtam, hogy naná. Akkor még nem sejtettem (hogy békaemberekkel fogok találkozni... :D), hogy ez lesz az eddigi legnagyobb kihívásom ebben a műfajban. Persze alapból egyszerűnek tűnik, hiszen a kép adott. Igen ám, de brutális mennyiségű modellezni és festeni való volt. Még annyi hozzátartozik a történethez, hogy miután megmásztunk ezer lépcsőfokot a Nafplioban levő fellegvárba, majd utána le, már biztos voltam benne, hogy meg KELL csinálnom. Na nem a lépcsőfokoknak és az azutáni rettenet izomláznak köszönhetően, hanem annyira megihletett a környezet. Úgyhogy amint hazaértünk neki is kezdtem:

Íme a "hogyan készült":

2014

már.

14

Carlos

ekho_carlos.jpg

Legsikeresebb képem 2013-ból. Életem első 3D portréja; az ötlet több évig pihent, de végül csak elkészült. Ó és a tavalyi Exposéba is bekerültem vele! 8400 grafikusból a legjobb 290-be, igazából nem is számítottam rá, persze tudtam hogy jó; na de hogy ennyire? :) Mindenesetre megadta a lökést egy újabb képhez, aminek már pár vázlatát fel is dobtam a blogra. Mmm kb ennyi, ma nagyon kómahód vagyok.

 

2014

már.

09

Hódocs :)

ekho_adventure.jpg
Éljenek hódok ;) Jövő héten elkészül a nagy projectem (most már tényleg!!!), de előbb jöjjön még egy kis cartoon: nagy vágyam, hogy a saját kis hódommal csináljak majd animációt. A karakterek már megvannak és cirka 100 (igen SZÁZ) kis történet pihen a fiókban, "csak" meg kell valósítani még 3dben. De előbb-utóbb eljön az az idő is ;)

2014

már.

07

Elizabeth

UPDATE 4:

liz_4.jpg

A modellezés előtti utolsó vázlat, az arc nagyjából végleges, de úgyis még alakulni fog. Mindenesetre ezzel már elégedett vagyok és el lehet kezdeni a polygon-tologatást :) A ruha még biztos hogy változik, persze semmi sincs kőbe vésve, majd kiderül ;)

Többi kép a munkáról >>>

2014

már.

07

Maya

Szintén egy régi grafikám 3D változata, az eredeti a konyhában, ez pedig a nappaliban (vászonra nyomtatva)  díszíti a lakást. Riggelve, animra készen; bár valószínűleg soha nem lesz belőle már animáció :)

ekho_maya.jpg

2014

feb.

28

Spike

ekho_spike.jpg
Íme Spike, az iguána. Szintén nagy kedvencem :) Kézzel rajzoltam minden egyes pikkelyt (három hétig festettem a textúrát hozzá). A modell egyébként hamar elkészült, gyakorlatilag egy hét alatt kényelmesen megvoltam vele. Bubu mellett ő is bekerült a negyedik Exposéba!

2014

feb.

27

bubu

ekho_bubu.jpg

Szintén nagyon régi képem, a 4. Exposé -ban jelent meg állat kategóriában (Spike mellett) Így ők lettek az első igazi nemzetközi sikerem szereplői! Bubu; őrizd ! :)

2014

feb.

22

bigface

ekho_bigface.jpg

Eredetileg egy rongyos rajzlapra firkáltam le még 2005-ben, mindig is a kedvenceim közé tartozott; így kénytelen voltam megcsinálni 3Dben is.

2014

feb.

11

Exposé

Mi is az Exposé? Egy könyv... pontosítok: A KÖNYV, legalábbis a 3D-s és 2D-s művészek számára. Minden évben lehet nevezni saját alkotásokkal és bizony nagyon nagy elismerés ha valaki bekerül, mivel a mezőny egyre erősebb.
Nekem eddig háromszor sikerült bejutnom. Négyszer neveztem, legelőször nem jutottam be, de akkor még nagyon kis kezdő voltam (Csipit neveztem be). Utána jött a nagy "bumm".

A 4. Exposéba két képem is bekerült Bubu és Spike. 5000 művész közül a legjobb 240 közé! (le is esett az állam tőle)

Munka miatt kimaradt az 5. és 6.  :(

A 7. Exposéba azonban már volt mit beküldeni! Elkészült Henry, a remeterák, nemcsak hogy bekerült, de még kiválósági különdíjat is kapott! Itt már 280-an szerepeltünk, közel 6500 nevezőből!

Utána megint "pihi" = nulla produktivitás :(

2013-ban elkészült Carlos, életem első 3D-s portréja, be is neveztem "hátha" alapon; mivel pár helyen eléggé leszólták, így kicsit féltem a dologtól (mint később kiderült "hivatalból" tették... szoftvergyártók érdekellentétei miatt, de mindegy ez más lapra tartozik).
És amikor hajnali fél 5 kor jött az email, hogy bekerült, örömtáncot jártam :D 8500 nevezőből a legjobb 290-ben, juppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

ekho.jpg