2014

nov.

27

Kis helyzetjelentés

Egy ideig megint eltűntem köszönhetően a filmes projectnek, de azért készülget Liz és még más egyéb is:)
De ha már a post címe helyzetjelentés akkor íme:
Liz 3D: majdnem kész, de köszönhetően drága agyamnak megint kitaláltam valamit amivel túlbonyolítom a dolgokat ( legalábbis modellezés és rigge.. (nem fecsegek...) szóval alakul.
Elkezdtem egy teljesen más és tőlem szokatlan képet, majd lesz belőle render is a napokban amit felteszek.
Munkán kívüli események: megjártuk Kínát kettesben, fantasztikus volt; szerintem ebből majd írok egy külön kis szösszenetet képekkel tarkítva! ÉÉÉÉs két év után lassan lezárul a szenvedéssel teli időszak és újra teljesen jó lesz a hódfejem, juppiiiiiii ^_^ .
Hirtelen ennyi, hamarosan töltögetek fel képeket; ja és végre felrakom azokat is amik bár régiek, de itt nem szerepelnek.

További Yo-t!
ekho

2014

sze.

23

Elizabeth /update 5

Elkezdtem a 3D-t, felesleges időmben azért apránként haladok vele, viszont elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy az előzőleg megfestett textúra (még csak textúrának sem lehet nevezni... legyen inkább... vázlat) már kevés. A modellezéshez elég volt, de most hogy lassan kezdem a skint... Ennek örömére ma reggel nekiestem és folytattam a leányzó fejét :) A többi kép amiket eddig skicceltem itten vala ;P

lizzie05_small.jpg

2014

júl.

30

Budapest wasteland

budapestwasteland_by_ekho.jpg
Ha újabb hódfej farigcsálás, akkor újabb kép ;) Ezúttal kicsit másképp alkottam, mint ahogy szoktam, de ne szaladjunk ennyire előre. A Galaktika kiadó pályázatára készült a Budapest wasteland (ha valakinek van használható magyarosított verziója a címre akkor ne tartsa magában, nekem nincs ötletem rá:) ) Igazából mindig is szerettem volna hasonló képet csinálni, de most megvolt az indíttatás is hozzá :) Nos... így készült:

mahakala_ekho.jpg
Végre volt időm magamnak rajzolni, juhhéé. Buda óta eltelt pár hónapban iszonyatos pörgést műveltem egyéb munkával, amit jelenleg még nem árulhatok el; de annyit igen, hogy egy filmhez készülő CGI-ken dolgoztam és dolgozok is jelenleg. Na de a lényeg: köszönhetően annak, hogy megműtötték hódfejemet (és még fogják is :( ) annyira szét volt esve az agyam, hogy muszáj volt rajzolnom valamit saját magam szórakoztatására.

_ekho_budavar_visszavetele.jpg
Eddigi leghosszabb és egyben talán a legnehezebb munkám, több hetes modellezés, majd animáció eredményeként végre kijelenthetem, hogy KÉSZ!

Rövid történet a kép készítéséről: vízparton pihenés közben az egyik újságban volt egy képrejtvény (egyszerű "találd meg az öt különbséget!" típusú). Drága feleségem akkor kérdezte meg, hogy meg tudom-e csinálni a festményt 3D-ben. Én persze rögtön mondtam, hogy naná. Akkor még nem sejtettem (hogy békaemberekkel fogok találkozni... :D), hogy ez lesz az eddigi legnagyobb kihívásom ebben a műfajban. Persze alapból egyszerűnek tűnik, hiszen a kép adott. Igen ám, de brutális mennyiségű modellezni és festeni való volt. Még annyi hozzátartozik a történethez, hogy miután megmásztunk ezer lépcsőfokot a Nafplioban levő fellegvárba, majd utána le, már biztos voltam benne, hogy meg KELL csinálnom. Na nem a lépcsőfokoknak és az azutáni rettenet izomláznak köszönhetően, hanem annyira megihletett a környezet. Úgyhogy amint hazaértünk neki is kezdtem:

Íme a "hogyan készült":

2014

már.

14

Carlos

ekho_carlos.jpg

Legsikeresebb képem 2013-ból. Életem első 3D portréja; az ötlet több évig pihent, de végül csak elkészült. Ó és a tavalyi Exposéba is bekerültem vele! 8400 grafikusból a legjobb 290-be, igazából nem is számítottam rá, persze tudtam hogy jó; na de hogy ennyire? :) Mindenesetre megadta a lökést egy újabb képhez, aminek már pár vázlatát fel is dobtam a blogra. Mmm kb ennyi, ma nagyon kómahód vagyok.

 

2014

már.

09

Hódocs :)

ekho_adventure.jpg
Éljenek hódok ;) Jövő héten elkészül a nagy projectem (most már tényleg!!!), de előbb jöjjön még egy kis cartoon: nagy vágyam, hogy a saját kis hódommal csináljak majd animációt. A karakterek már megvannak és cirka 100 (igen SZÁZ) kis történet pihen a fiókban, "csak" meg kell valósítani még 3dben. De előbb-utóbb eljön az az idő is ;)

2014

már.

07

Elizabeth

UPDATE 4:

liz_4.jpg

A modellezés előtti utolsó vázlat, az arc nagyjából végleges, de úgyis még alakulni fog. Mindenesetre ezzel már elégedett vagyok és el lehet kezdeni a polygon-tologatást :) A ruha még biztos hogy változik, persze semmi sincs kőbe vésve, majd kiderül ;)

Többi kép a munkáról >>>

2014

már.

07

Maya

Szintén egy régi grafikám 3D változata, az eredeti a konyhában, ez pedig a nappaliban (vászonra nyomtatva)  díszíti a lakást. Riggelve, animra készen; bár valószínűleg soha nem lesz belőle már animáció :)

ekho_maya.jpg

2014

feb.

28

Spike

ekho_spike.jpg
Íme Spike, az iguána. Szintén nagy kedvencem :) Kézzel rajzoltam minden egyes pikkelyt (három hétig festettem a textúrát hozzá). A modell egyébként hamar elkészült, gyakorlatilag egy hét alatt kényelmesen megvoltam vele. Bubu mellett ő is bekerült a negyedik Exposéba!