2016

feb.

19

Tavaszi tündérmese

httyf_ekho.jpg
Huh, ezer éve nem festettem semmit kizárólag 2D-ben, maximum csak a 3D-hez textúrákat. Igazából elsőre ebből az ötletből is 3d-t akartam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy túl sok mindent kéne átalakítani Liznek a haján ahhoz, hogy egyáltalán megérje foglalkozni vele. (azt hiszem amúgy is kell majd variálnom még vele az animhoz, de ez majd egy másik történet lesz :) ). Jöjjön akkor a szokásos így készült:

Oké, elismerem: gőzöm sincs milyen címet adjak neki. (tippek jöhetnek kommentbe :D ) Igazából ez csak egy kis conceptart firkálásnak indult amíg a gép hajszimulációt renderelt, de nem bírtam megál(l)ni és ez lett belőle. Szóval semmi eget rengető mutatvány, de nekem tetszik. Kb 25 óra volt rendereléssekkel együtt. ( 35% LW 65% PS)

bp_meets_sc_ekho.jpg
ui: lesz ebből is mini így készült :)

2015

dec.

23

Kellemes ünnepeket!

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok ( meg persze Liz is :D )

lizi_pp_00000_big5.jpg

Khmm, csak egy kis érdekesség Karinthy tollából :)

"Új, aromatikos narkotimot fedeznek fel, bódítóbbat és kevésbé ártalmasat a nikotinnál. Nem füstöt termel ez az anyag, hanem sűrű és illatos gőzpárát, ehhez mindenki apró kazánt hord magánál, a pipában vagy a szipkában, amiben folyton ég valami. Az egész készüléket védőburok fogja körül, ami pillanat alatt eloltja az egészet, úgyhogy zsebre lehet tenni, használatkor megint elővenni. ..."


KOZMOSZ FANTASZTIKUS KÖNYVEK
KARINTHY FRIGYES
A DELEJES HALÁL

TUDOMÁNYOS-FANTASZTIKUS ELBESZÉLÉSEK
© 1969 Karinthy Frigyes Móra Könyvkiadó

2015

nov.

25

Cavius Maximus eng

caviusmaximus_hd.jpg
My latest artwork, for higher resolution go check out the 6K image:
https://www.dropbox.com/s/6fhrgzwm7hso5g8/caviusmaximus_6k.jpg?dl=0

The progress video: "the making of Cavius Maximus"

And the detailed making of right after the next button:

2015

nov.

23

Cavius Maximus

caviusmaximus_hd.jpg
A legújabb alkotás :) És a hiperszuper 6K-s kép csak, hogy lássátok mennyire lett részletes:
https://www.dropbox.com/s/6fhrgzwm7hso5g8/caviusmaximus_6k.jpg?dl=0

A rövid és látványos videó az elkészítés menetéről:

Az "így készült" a tovább után :)

Igaz, hogy még mindig nem vagyok kész az új animációmmal, de holnaptól elkezdem itt is postolgatni az újabb és újabb képeket! Lassacskán végre kész... na jó még rettenet sok minden van hátra, de már minden hiányzó rész összeállt a fejemben ;) (holnapután kivételesen magán jellegű post lesz)

De addig is itt egy wörk in progressz Lizből :P

lizwipold.jpg

2014

nov.

27

Kis helyzetjelentés

Egy ideig megint eltűntem köszönhetően a filmes projectnek, de azért készülget Liz és még más egyéb is:)
De ha már a post címe helyzetjelentés akkor íme:
Liz 3D: majdnem kész, de köszönhetően drága agyamnak megint kitaláltam valamit amivel túlbonyolítom a dolgokat ( legalábbis modellezés és rigge.. (nem fecsegek...) szóval alakul.
Elkezdtem egy teljesen más és tőlem szokatlan képet, majd lesz belőle render is a napokban amit felteszek.
Munkán kívüli események: megjártuk Kínát kettesben, fantasztikus volt; szerintem ebből majd írok egy külön kis szösszenetet képekkel tarkítva! ÉÉÉÉs két év után lassan lezárul a szenvedéssel teli időszak és újra teljesen jó lesz a hódfejem, juppiiiiiii ^_^ .
Hirtelen ennyi, hamarosan töltögetek fel képeket; ja és végre felrakom azokat is amik bár régiek, de itt nem szerepelnek.

További Yo-t!
ekho

2014

sze.

23

Elizabeth /update 5

Elkezdtem a 3D-t, felesleges időmben azért apránként haladok vele, viszont elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy az előzőleg megfestett textúra (még csak textúrának sem lehet nevezni... legyen inkább... vázlat) már kevés. A modellezéshez elég volt, de most hogy lassan kezdem a skint... Ennek örömére ma reggel nekiestem és folytattam a leányzó fejét :) A többi kép amiket eddig skicceltem itten vala ;P

lizzie05_small.jpg

2014

júl.

30

Budapest wasteland

budapestwasteland_by_ekho.jpg
Ha újabb hódfej farigcsálás, akkor újabb kép ;) Ezúttal kicsit másképp alkottam, mint ahogy szoktam, de ne szaladjunk ennyire előre. A Galaktika kiadó pályázatára készült a Budapest wasteland (ha valakinek van használható magyarosított verziója a címre akkor ne tartsa magában, nekem nincs ötletem rá:) ) Igazából mindig is szerettem volna hasonló képet csinálni, de most megvolt az indíttatás is hozzá :) Nos... így készült: